Monday 5 March 2007

Menu pagi minggu...

Mom Bila tiba hujung minggu...dalam kepala berlegar-legar...nak masak sarapan apa pagi nie..teringat kalau kat m'sia...ada pasar tani...warung pagi..kedai mamak...tapi kalau semalam masak kari...hari nie boleh le buat roti kerca...ala-ala lempeng ....sedappp....Thumbs Up





Roti Kerca -k.noor

Bahan roti

1/2 kilo tepung gandum
3 biji telur
sedikit garam
Air secukupnya
sedikit mejerin

Penyediaan;

1.Campurkan bancuhan tepung gandum dengan sedikit air, telur dan sedikit garan. Kisar(blender) hingga sebati.

2. sapukan sedikit majerin pada kuali leper bila panas isikan sesenduk adunan tadi.

3. Lenggangkan isi adunan dan biarkan berbentuk seperti lempeng.(macam buat kuih dadar )

4. Setelah masak keemasan angkat dan gulungkan.

5. Guntingkan sebelum di hidangkan bersama kuih kari ayam atau daging.





No comments: